Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na kolacje lub przyjęcie ze znajomymi. Łapcie przepis ️
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88272
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 30
Składniki
Mąki przesypujemy do miski i mieszamy z przyprawami.
Dodajemy stopniowo wodę cały czas wyrabiając ciasto. Gdy już będzie elastyczne, zawijamy w folię spożywcza i wkładamy do lodówki na godzinę.
Następnie dzielimy na mniejsze kuleczki ok 10 i każde z osobna wałkujemy przez folie spożywcza lub woreczek. Wycinamy kółka- takich rozmiarów jak chcemy, aby były równe.
Gotowe placki wkładamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na suchej patelni z dwóch stron. placki szybko się rumienia, wiec trzeba uważać.
Placki podajemy z farszem lub guacamole.