Najważniejsze przy przyrządzaniu tatara są świeżość i wysoka jakość składników...
tatar wołowy
Składniki
- polędwica wołowa - 250 g
- żółtko - 1 szt
- olej - 1 łyżka
- woda - 2 łyżki
- sól, pieprz
- DODATKI:
- drobno posiekana cebula, korniszony, kapary, musztarda francuska, oliwa truflowa, żółtka
Składniki
- polędwica wołowa - 250 g
- żółtko - 1 szt
- olej - 1 łyżka
- woda - 2 łyżki
- sól, pieprz
- DODATKI:
- drobno posiekana cebula, korniszony, kapary, musztarda francuska, oliwa truflowa, żółtka

Etapy przygotowania
Mięso pokroić w plastry, a następnie bardzo drobno posiekać. Można oczywiście ułatwić sobie zadanie i zemleć mięso w maszynce.
Rozdrobnione mięso przełożyć do miski, dodać sól, żółtko, wodę i olej. Wyrabiać do uzyskania gładkiej masy.
Z mięsa uformować dwie porcje, obłożyć posiekanymi dodatkami, posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą truflową. Na każdą porcję można wyłożyć dodatkowe żółtko (u mnie przepiórcze).

Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 31
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 281
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 59
Ostatnio komentowane przepisy
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 31
Świetnie prezentuje się na świątecznym stole.
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Warzywa
- Ziemniaki
- Nabiał
- Przyprawy
- Śledziowe
- Dla zdrowia
Odsłon: 281
Ziemniaki księżnej to puree ziemniaczane z dodatkiem jajek i masła, które po...
Odsłon: 59



Składniki
- polędwica wołowa - 250 g
- żółtko - 1 szt
- olej - 1 łyżka
- woda - 2 łyżki
- sól, pieprz
- DODATKI:
- drobno posiekana cebula, korniszony, kapary, musztarda francuska, oliwa truflowa, żółtka
Mięso pokroić w plastry, a następnie bardzo drobno posiekać. Można oczywiście ułatwić sobie zadanie i zemleć mięso w maszynce.
Rozdrobnione mięso przełożyć do miski, dodać sól, żółtko, wodę i olej. Wyrabiać do uzyskania gładkiej masy.
Z mięsa uformować dwie porcje, obłożyć posiekanymi dodatkami, posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą truflową. Na każdą porcję można wyłożyć dodatkowe żółtko (u mnie przepiórcze).