Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejsze przy przyrządzaniu tatara są świeżość i wysoka jakość składników...
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 154
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 154
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 377
Składniki
Mięso pokroić w plastry, a następnie bardzo drobno posiekać. Można oczywiście ułatwić sobie zadanie i zemleć mięso w maszynce.
Rozdrobnione mięso przełożyć do miski, dodać sól, żółtko, wodę i olej. Wyrabiać do uzyskania gładkiej masy.
Z mięsa uformować dwie porcje, obłożyć posiekanymi dodatkami, posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą truflową. Na każdą porcję można wyłożyć dodatkowe żółtko (u mnie przepiórcze).