Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejsze przy przyrządzaniu tatara są świeżość i wysoka jakość składników...
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25436
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19092
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21311
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25436
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19092
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21311
Składniki
Mięso pokroić w plastry, a następnie bardzo drobno posiekać. Można oczywiście ułatwić sobie zadanie i zemleć mięso w maszynce.
Rozdrobnione mięso przełożyć do miski, dodać sól, żółtko, wodę i olej. Wyrabiać do uzyskania gładkiej masy.
Z mięsa uformować dwie porcje, obłożyć posiekanymi dodatkami, posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą truflową. Na każdą porcję można wyłożyć dodatkowe żółtko (u mnie przepiórcze).