Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najważniejsze przy przyrządzaniu tatara są świeżość i wysoka jakość składników...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117972
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8364
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3107
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2076
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1524
Składniki
Mięso pokroić w plastry, a następnie bardzo drobno posiekać. Można oczywiście ułatwić sobie zadanie i zemleć mięso w maszynce.
Rozdrobnione mięso przełożyć do miski, dodać sól, żółtko, wodę i olej. Wyrabiać do uzyskania gładkiej masy.
Z mięsa uformować dwie porcje, obłożyć posiekanymi dodatkami, posypać świeżo zmielonym pieprzem, skropić oliwą truflową. Na każdą porcję można wyłożyć dodatkowe żółtko (u mnie przepiórcze).