Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Deska do krojenia, nóż, talerz
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5838
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 404
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5838
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 404
Składniki
Wyciągnij placek Tortilli z opakowania. Posmaruj go po całości serkiem śmietankowym z łososiem. Obierz świeżego ogórka ze skórki po czym pokrój go w cienkie plastry. Po jednej stronie zaczynając od krawędzi ułóż w rzędzie: łososia, ogórka, rukolę po czym od strony łososia zacznij zwijanie placka. Gdy placek jest juz zwinięty w rulon. Ułóż zwinięty rulon na desce do krojenia po czym zacznij kronienie w plastry. Proponuje nie chudsze niz 3 cm. Z jednego placka pszennego Torttili wchodzi 8 przekąsek o grubości 3 cm. Tak pokrojone przekąski ułóż na talerzu i GOTOWE Smacznego !