Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska dobra na obiad jak i na imprezę
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 444
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666382
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 165
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5846
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1010
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 444
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666382
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 165
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 756
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5846
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 1010
Składniki
1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę posiekaną w kostkę; 2) Następnie dodajemy do niej pieczarki starte na tarce, posypujemy całość solą i pieprzem aby puścił sok i dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek - i dosmaczamy; 3) Parówkę cieniutko kroimy w plastry; 4) Ser żółty ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach.
Następnie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Następnie kładziemy placek z tortilli (złożony wcześniej na pół aby do środka można było dodać farsz), kolejno układamy: ser żółty, parówkę, pieczarki i ser żółty. Placki smażymy na małym ogniu z obu stron aby ser ładnie się rozpuścił i całość była ciepła. Podawać z ketchupem. P.S. zamiast patelni można użyć toster - mi niestety się spalił więc pozostała patelnia :-) Tortille może być również bez parówki.