Do góry

Przekąski Przepis na:

Tortilla z pieczarkami, serem i parówką

Tortilla z pieczarkami, serem i parówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 43 Ocena: 1164

Dodano:

Odsłon: 3573

Przekąska dobra na obiad jak i na imprezę

Składniki

> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tortilla z pieczarkami, serem i parówką

Przygotowanie

  1. 1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę posiekaną w kostkę;
    2) Następnie dodajemy do niej pieczarki starte na tarce, posypujemy całość solą i pieprzem aby puścił sok i dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek - i dosmaczamy;
    3) Parówkę cieniutko kroimy w plastry;
    4) Ser żółty ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach.

  2. Następnie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Następnie kładziemy placek z tortilli (złożony wcześniej na pół aby do środka można było dodać farsz), kolejno układamy: ser żółty, parówkę, pieczarki i ser żółty.

    Placki smażymy na małym ogniu z obu stron aby ser ładnie się rozpuścił i całość była ciepła. Podawać z ketchupem.

    P.S. zamiast patelni można użyć toster - mi niestety się spalił więc pozostała patelnia :-)

    Tortille może być również bez parówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń