Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska dobra na obiad jak i na imprezę
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 147
Składniki
1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę posiekaną w kostkę; 2) Następnie dodajemy do niej pieczarki starte na tarce, posypujemy całość solą i pieprzem aby puścił sok i dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek - i dosmaczamy; 3) Parówkę cieniutko kroimy w plastry; 4) Ser żółty ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach.
Następnie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Następnie kładziemy placek z tortilli (złożony wcześniej na pół aby do środka można było dodać farsz), kolejno układamy: ser żółty, parówkę, pieczarki i ser żółty. Placki smażymy na małym ogniu z obu stron aby ser ładnie się rozpuścił i całość była ciepła. Podawać z ketchupem. P.S. zamiast patelni można użyć toster - mi niestety się spalił więc pozostała patelnia :-) Tortille może być również bez parówki.