Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska dobra na obiad jak i na imprezę
1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę posiekaną w kostkę;
2) Następnie dodajemy do niej pieczarki starte na tarce, posypujemy całość solą i pieprzem aby puścił sok i dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek - i dosmaczamy;
3) Parówkę cieniutko kroimy w plastry;
4) Ser żółty ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach.
Następnie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Następnie kładziemy placek z tortilli (złożony wcześniej na pół aby do środka można było dodać farsz), kolejno układamy: ser żółty, parówkę, pieczarki i ser żółty.
Placki smażymy na małym ogniu z obu stron aby ser ładnie się rozpuścił i całość była ciepła. Podawać z ketchupem.
P.S. zamiast patelni można użyć toster - mi niestety się spalił więc pozostała patelnia :-)
Tortille może być również bez parówki.
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1873
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 213
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 169
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 238
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 96
Gruzińskie czkmeruli to jedno z klasycznych dań tamtego rejonu. Pierwotnie by...
Odsłon: 1873
Serniki są jednymi z najpopularniejszych i najbardziej lubianych ciast, które...
Odsłon: 213
Młoda kapusta z kiełbasą zawsze pojawia się na stołach, kiedy zaczyna się sez...
Odsłon: 169
Rolada z kurczaka z warzywami z tego przepisu to bardzo nietypowa i ciekawie...
Odsłon: 238
Zupa z bobem to ciekawa propozycja na letnie pierwsze danie. Duża ilość warzy...
Odsłon: 96
Składniki
1) Na tłuszczu podsmażamy na złoty kolor cebulę posiekaną w kostkę; 2) Następnie dodajemy do niej pieczarki starte na tarce, posypujemy całość solą i pieprzem aby puścił sok i dusimy pod przykryciem do miękkości pieczarek - i dosmaczamy; 3) Parówkę cieniutko kroimy w plastry; 4) Ser żółty ścieramy na tarce na najmniejszych oczkach.
Następnie na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju. Następnie kładziemy placek z tortilli (złożony wcześniej na pół aby do środka można było dodać farsz), kolejno układamy: ser żółty, parówkę, pieczarki i ser żółty. Placki smażymy na małym ogniu z obu stron aby ser ładnie się rozpuścił i całość była ciepła. Podawać z ketchupem. P.S. zamiast patelni można użyć toster - mi niestety się spalił więc pozostała patelnia :-) Tortille może być również bez parówki.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasztetowy mix
Przekąski
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Bób prażony
Pasztetowy mix
U mnie w domu są odmienne smaki więc robiąc potrawę staram się brać to pod uw...
Odsłon: 82
Wieprzowina nadziewana wątróbka.
Polecam bardzo smaczną pieczeń wieprzową nadzianą wątróbką drobiową. Taka wie...
Odsłon: 111