Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje wybornie.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2156
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 177
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2156
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 177
Składniki
Wykonanie: Sałatę oczyścić, opłukać, osuszyć i porwać na kawałki, dodać pokrojonego na małe kawałki pomidora, selera pokrojonego w plasterki. Czosnek obrać, zmiażdżyć, dodać sól i pieprz do smaku, oliwę, sok z limonki i wymieszać tak aby powstał sos. Połową powstałego sosu polać sałatę i wymieszać. Tortillę posmarować ketchupem, ułożyć na niej dwa plastry sera i szynki, zwinąć w rulon, zawinąć w folię aluminiowa. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i piec 10 minut. Wyjąć, ostudzić, pokroić w krążki, ułożyć na sałacie i polać resztą sosu.