Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Energia: 492 kcal Węglowodany: 32 g Tłuszcz: 26 g Białko: 29 g
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31312
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 135
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31312
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 417
Składniki
1. Jajko wybij na głęboki talerz, dolej mleko. Całość dokładnie wymieszaj widelcem do uzyskania jednolitej masy. 2. Na jedną kromkę nałóż ser i szynkę tak by nie wystawały poza jej brzegi. Przykryj drugą i dociśnij. Tost zamocz z obu stron w masie jajecznej. Na patelni rozgrzej masło. Smaż na nim tosty, z obu stron na złot kolor. 3. Warzywa wymyj i pozbaw części niejadalnych. Ogórka i paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa wymieszaj w misce. Dopraw ulubionymi ziołami oraz pieprzem. 4. Tosty wyłóż na talerz. Podawaj z sałatką.