Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Energia: 492 kcal Węglowodany: 32 g Tłuszcz: 26 g Białko: 29 g
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 200
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 149
Składniki
1. Jajko wybij na głęboki talerz, dolej mleko. Całość dokładnie wymieszaj widelcem do uzyskania jednolitej masy. 2. Na jedną kromkę nałóż ser i szynkę tak by nie wystawały poza jej brzegi. Przykryj drugą i dociśnij. Tost zamocz z obu stron w masie jajecznej. Na patelni rozgrzej masło. Smaż na nim tosty, z obu stron na złot kolor. 3. Warzywa wymyj i pozbaw części niejadalnych. Ogórka i paprykę pokrój na mniejsze kawałki. Warzywa wymieszaj w misce. Dopraw ulubionymi ziołami oraz pieprzem. 4. Tosty wyłóż na talerz. Podawaj z sałatką.