Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 232
Dodano: 10.04.2010
Odsłon: 19118
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Ogorka zetrzec na tarce o grubych oczkach, posypac szczypta soli i odstawic na ok 15min, po tym czasie dokladnie odcisnac ogorka z wody.
Tak przygotowany miasz ogorkowy polaczyc z czosnkiem, jogurtem i koperkiem oraz doprawic cukrem, sola i octem winnym . Odstawic na min 1h do lodowki.
Tak przygotowane tzatziki smakuja wysmienicie rowniez jako dip.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

china 01 maja 2010Zgłoś do usunięcia
bez cukru ,mniej koperku caly ogorek i bedzie prawdziwe greckie dzadzyki jeden z najlepszych przepisow co tu widzialam, a do innych prosze- jak dodajecie rozne dodatki nie nazywajcie tego dzadzyki tylko wasz sos!2 Kto głosował? | Odpowiedz

Meg_KR 15 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Robię podobny tylko bez octu i cukru ale dodaję czasem startą rzodkiewkę i świeżego ogórka lub małosolnego2 Kto głosował? | Odpowiedz

kasiazbyszek 12 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis ,do ulubionych.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Majeczka1988 11 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
oliwio_winna, dodaj na swoim koncie i swój przepis na ten sos, co za różnica czy będzie ich kilka czy kilkanaście? każdy wstawia na swoim koncie swoje własne przepisy i tworzy swoją własną książkę kucharską i ma do tego prawo! serwery na pewno się nie przeciążą :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 11 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
A ja mam ochotę z tego przepisu skorzystac.0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 11 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
mogłabyś przynajmniej raz się postarać. jest już tutaj kilka takich sosów.0 Kto głosował? | Odpowiedz