Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Supergwiazda jesienna, dynia, to niekwestionowana piękność ogrodów. Duża, złocista, wprost promieniuje radością i smakiem. Pojawia się i znika, a naprawdę warto ją pokochać. Można z niej zrobić wszystko, od zupy do ciasta. Możemy ją piec, gotować, robić dżemy i marynaty. Suszone pestki dyni są lubianą przegryzką i dodatkiem do potraw. Dynie "zimowe" należy obrać z twardej skórki i tu przyda się silna ,męska ręka. Dynie "letnie" możemy jadać ze skórką. Polecam młodą dynię Hokkaido o przyjemnym, kasztanowym smaku. Polecam też, mało rozpowszechniony patison, zwany dynią talerzową. Zielone i żółte miniaturowe patisony są bardzo wdzięcznym materiałem w kuchni. Owoce patisonów można przyrządzać ze skórką, podobnie jak cukinię i najlepiej smakują faszerowane. Dynia jest znakomitym źródłem beta-karotenu, witaminy C, B, a także K, Ca i Fe. więcej na blogu http://edicook.blogspot.com
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13458
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 590
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 773
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13458
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 590
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2811
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 773
Składniki