Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu przystawka z kilku składników! Tylko kilka minut w kuchni i gotowe! Roladki pięknie prezentują się na wielkanocnym stole. Elegancki sposób na podanie tradycyjnej wędliny.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27358
Polecam, pychota.
Odsłon: 259
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 107
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27358
Polecam, pychota.
Odsłon: 259
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 107
Składniki
Połówki papryk kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno kroimy.
Farsz numer 1: Do miseczki dodajemy opakowanie serka kremowego i łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy połowę pokrojonego szczypiorku i pokrojoną żółtą paprykę. Mieszamy.
Farsz numer 2: W miseczce rozgniatamy widelcem ugotowane na twardo jajka. Dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego, doprawiamy solą i pieprzem, następnie dodajemy pozostały szczypiorek i pokrojoną czerwoną paprykę. Mieszamy.
Na plasterek szynki wykładamy porcję farszu. Rozprowadzamy tak by pozostawić około 2 cm wolnej przestrzeni na jednym końcu plastra. Zawijamy w roladkę. Gotowe roladki schładzamy w lodówce. Smacznego!