Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu przystawka z kilku składników! Tylko kilka minut w kuchni i gotowe! Roladki pięknie prezentują się na wielkanocnym stole. Elegancki sposób na podanie tradycyjnej wędliny.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16706
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 399
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 472
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16706
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 399
Składniki
Połówki papryk kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno kroimy.
Farsz numer 1: Do miseczki dodajemy opakowanie serka kremowego i łyżkę jogurtu naturalnego. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy połowę pokrojonego szczypiorku i pokrojoną żółtą paprykę. Mieszamy.
Farsz numer 2: W miseczce rozgniatamy widelcem ugotowane na twardo jajka. Dodajemy dwie łyżki jogurtu naturalnego, doprawiamy solą i pieprzem, następnie dodajemy pozostały szczypiorek i pokrojoną czerwoną paprykę. Mieszamy.
Na plasterek szynki wykładamy porcję farszu. Rozprowadzamy tak by pozostawić około 2 cm wolnej przestrzeni na jednym końcu plastra. Zawijamy w roladkę. Gotowe roladki schładzamy w lodówce. Smacznego!