Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa galareta to bez dwóch zdań hit dawnych lat. Ja wzbogaciłam ją o suszone grzyby.
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 58
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 20
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 58
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 26
Składniki
Golonki umyć i umieścić w garnku. Dodać obrane i umyte warzywa i zalać wodą ale tylko aby zakryły golonki inaczej nasz wywar będzie za wodnisty i galareta się nie zetnie. Potem przyprawy i gotować golonki na małym ogniu do miękkości ( gdy marchewka będzie miękka można ją wyjąć i gotować golonki dalej ). Grzyby namoczyć a potem ugotować w drugim garnku. Odcedzić je, odcisnąć jeszcze z nadmiaru wody i posiekać na mniejsze kawałki. gdy golonki się ugotują wyjąc je z wody, przestudzić i obrać ( zostawić samo mięso ). Mięso z golonek pokroić, dodać grzyby i pokrojone marchewki. Wszystko delikatnie pomieszać i umieścić w miseczkach. Składniki w miskach zalać bulionem z gotowania golonek ( najlepiej użyć sitka aby ewentualne nieczystości zostały na sitku ). Po przestygnięciu naczynia wstawić do lodówki aby galareta dobrze się ścięła. Przed podaniem skropić octem.