Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowa galareta to bez dwóch zdań hit dawnych lat. Ja wzbogaciłam ją o suszone grzyby.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Składniki
Golonki umyć i umieścić w garnku. Dodać obrane i umyte warzywa i zalać wodą ale tylko aby zakryły golonki inaczej nasz wywar będzie za wodnisty i galareta się nie zetnie. Potem przyprawy i gotować golonki na małym ogniu do miękkości ( gdy marchewka będzie miękka można ją wyjąć i gotować golonki dalej ). Grzyby namoczyć a potem ugotować w drugim garnku. Odcedzić je, odcisnąć jeszcze z nadmiaru wody i posiekać na mniejsze kawałki. gdy golonki się ugotują wyjąc je z wody, przestudzić i obrać ( zostawić samo mięso ). Mięso z golonek pokroić, dodać grzyby i pokrojone marchewki. Wszystko delikatnie pomieszać i umieścić w miseczkach. Składniki w miskach zalać bulionem z gotowania golonek ( najlepiej użyć sitka aby ewentualne nieczystości zostały na sitku ). Po przestygnięciu naczynia wstawić do lodówki aby galareta dobrze się ścięła. Przed podaniem skropić octem.