Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i szybkie do przygotowania pierogi pieczone z ciasta drożdżowego z pieczarkami i kapustą, idealne do barszczu czerwonego na wigilijny stół. Polecam.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1345
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4210
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 264
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1345
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4210
Składniki
Mąkę wsyp do miski, cukier, sól, suche drożdże, masło, mleko i jajko. Wyrób ciasto( w razie potrzeby podsyp mąki) ciasto powinno być elastyczne nie za twarde i nie klejące.
Kapustę ugotuj, pieczarki obierz, opłucz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej dodaj cebulę, chwilę podsmaż, następnie dodaj pieczarki, posyp solą i pieprz i smaż do odparowania wody, ugotowaną kapustę odciśnij i pokrój drobno w lub zmiel w maszynce, dodaj do pieczarek, wymieszaj i podsmaż wszystko razem chwilę, dodaj pokrojoną natkę i dopraw do smaku w razie potrzeby solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj cienko i wycinaj za pomocą foremki do pierogów okrągłe kształty, nakładaj po łyżeczce farszu, boki posmaruj ciepłą wodą i zlepiaj pierogi. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczeniem, przykryj ściereczką i odstaw w15 minut żeby odpoczęły .
Następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem, piekarnik rozgrzej do 180 st. Pierogi piecz około 20 minut do zrumienienia. Można podawać na ciepło lub zimno. Najlepiej smakują z barszczem czerwonym . Polecam.