Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37766
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 37766
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 384
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 365
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9224
Składniki
Postanowiłem przypomnieć sobie i mojej rodzince jak smakują i pachną grzyby. Dziś na kolację zaserwowałem rydze.
Zamrożone rydze (ja pakuję po ok. 1/2 kg do woreczków) rozmrażam zanurzając w letniej wodzie. Po kilku minutach odcedzam i obtaczam w jajku i bułce tartej.
Na patelni rozpuszczam masło i smażę rydze z każdej strony kilka minut. Solimy po usmażeniu. Można serwować same lub z chlebem posmarowanym np: ramą.
Zapachy kolacji roznosiły się po okolicy drażniąc kubeczki smakowe sąsiadów. Do września zostało sporo czasu a woreczków tylko dwa. Kiedy je otworzę? Dam Wam znać...