Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1909
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15733
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17840
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1909
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15733
Składniki
Postanowiłem przypomnieć sobie i mojej rodzince jak smakują i pachną grzyby. Dziś na kolację zaserwowałem rydze.
Zamrożone rydze (ja pakuję po ok. 1/2 kg do woreczków) rozmrażam zanurzając w letniej wodzie. Po kilku minutach odcedzam i obtaczam w jajku i bułce tartej.
Na patelni rozpuszczam masło i smażę rydze z każdej strony kilka minut. Solimy po usmażeniu. Można serwować same lub z chlebem posmarowanym np: ramą.
Zapachy kolacji roznosiły się po okolicy drażniąc kubeczki smakowe sąsiadów. Do września zostało sporo czasu a woreczków tylko dwa. Kiedy je otworzę? Dam Wam znać...