Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 33
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10841
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2323
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 33
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 651
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10841
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2323
Składniki
Postanowiłem przypomnieć sobie i mojej rodzince jak smakują i pachną grzyby. Dziś na kolację zaserwowałem rydze.
Zamrożone rydze (ja pakuję po ok. 1/2 kg do woreczków) rozmrażam zanurzając w letniej wodzie. Po kilku minutach odcedzam i obtaczam w jajku i bułce tartej.
Na patelni rozpuszczam masło i smażę rydze z każdej strony kilka minut. Solimy po usmażeniu. Można serwować same lub z chlebem posmarowanym np: ramą.
Zapachy kolacji roznosiły się po okolicy drażniąc kubeczki smakowe sąsiadów. Do września zostało sporo czasu a woreczków tylko dwa. Kiedy je otworzę? Dam Wam znać...