Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 164
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 58
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 87
Składniki
Postanowiłem przypomnieć sobie i mojej rodzince jak smakują i pachną grzyby. Dziś na kolację zaserwowałem rydze.
Zamrożone rydze (ja pakuję po ok. 1/2 kg do woreczków) rozmrażam zanurzając w letniej wodzie. Po kilku minutach odcedzam i obtaczam w jajku i bułce tartej.
Na patelni rozpuszczam masło i smażę rydze z każdej strony kilka minut. Solimy po usmażeniu. Można serwować same lub z chlebem posmarowanym np: ramą.
Zapachy kolacji roznosiły się po okolicy drażniąc kubeczki smakowe sąsiadów. Do września zostało sporo czasu a woreczków tylko dwa. Kiedy je otworzę? Dam Wam znać...