Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, piękne kolorowe.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8029
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1153
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9808
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4515
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 524
Składniki
Ser kroimy w kostkę ok. 1,5 cm x 1,5 cm. Kapelusze pieczarek kroimy na ćwiartki, a cebulę na grubsze plasterki lub łódeczki. Na patyczek do szaszłyków nabijamy na zmianę pieczarki, ser, pomidorki i cebulę, układamy na patelni grillowej pokrytej cienką warstwą oliwy z II tłoczenia i grillujemy dopóki ser nie zrumieni się. W międzyczasie drobno szatkujemy sałatę i układamy na talerzu. Następnie kładziemy ugrillowane szaszłyki, doprawiamy lekko solą, pieprzem i rozmarynem oraz delikatnie polewamy sosem balsamico.
Pamiętam, że do tego dania piłam absolutnie obłędne, czerwone domowe wino. Do dnia dzisiejszego żałuję, że nie uprosiłam Pani Gospodyni o choć jedną buteleczkę tego trunku