Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, piękne kolorowe.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 950
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 793
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12524
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 950
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 793
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12524
Składniki
Ser kroimy w kostkę ok. 1,5 cm x 1,5 cm. Kapelusze pieczarek kroimy na ćwiartki, a cebulę na grubsze plasterki lub łódeczki. Na patyczek do szaszłyków nabijamy na zmianę pieczarki, ser, pomidorki i cebulę, układamy na patelni grillowej pokrytej cienką warstwą oliwy z II tłoczenia i grillujemy dopóki ser nie zrumieni się. W międzyczasie drobno szatkujemy sałatę i układamy na talerzu. Następnie kładziemy ugrillowane szaszłyki, doprawiamy lekko solą, pieprzem i rozmarynem oraz delikatnie polewamy sosem balsamico.
Pamiętam, że do tego dania piłam absolutnie obłędne, czerwone domowe wino. Do dnia dzisiejszego żałuję, że nie uprosiłam Pani Gospodyni o choć jedną buteleczkę tego trunku