Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, wytrawne pizzerinki z szynką, papryką i serem. Dla dużych i małych. Świetnie sprawdzą się na imprezowym stole.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14609
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31325
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14609
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Składniki
Szynkę i paprykę pokroić w drobną kostkę, cebulę posiekać bardzo drobno. Ser zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Mąkę przesiać i połączyć z proszkiem do pieczenia. W drugiej misce roztrzepać jajko z mlekiem i olejem. Dodać ketchup, sól, czosnek, natkę, chili i gałkę muszkatołową. Składniki mokre połączyć z suchymi i dokładnie wymieszać łyżką. Dodać ser, paprykę, cebulę i szynkę. Wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto do 3/4 wysokości. Muffinki piec w 180 stopniach (grzałka dolna) przez ok. 25 minut do suchego patyczka. Podawać na ciepło lub zimno z ketchupem.