Do góry

Przekąski Przepis na:

Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem

Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem

Autor:

Przepisów i artykułów: 239 Ocena: 1629

Dodano:

Odsłon: 2765

Przepyszne rogaliki krucho drożdżowe z wytrawnym farszem. Najlepiej smakują z sosem czosnkowym. Polecam.

Składniki

  • Farsz;
  • 2 małe pętka kiełbasy ulubionej,
  • 1 mała marchewka,
  • pół małej cukini,
  • 1 cebula,
  • sól i pieprz do smaku,
  • łyżeczka słodkiej papryki.
  • Ciasto;
  • 1/2 kg mąki,
  • łyżka cukru,
  • 2 jajka,
  • 1 kostka masła roztopionego,
  • 5 czubatych łyżek kwaśnej śmietany,
  • 20 g drożdży.
  • Dodatkowo;
  • Majonez.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wytrawne rogaliki z warzywami,kiełbasą i majonezem

Przygotowanie

  1. Marchewkę, cebulę i cukinię obieramy i myjemy.
    Cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę, marchewkę trzemy na tarce o średnich oczkach.

    Kiełbasę kroimy w kosteczkę.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.

    Wrzucamy warzywa i kiełbaskę, przyprawiamy i smażymy aż warzywa będą miękkie.

  2. Składniki na ciasto powinny mieć temperaturę pokojową.

    Do miski rozkruszamy drożdże, dodajemy śmietanę i cukier, mieszamy i odstawiamy na 10 minut.

    Następnie dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto.

    Ciasto dzielimy na 3 lub 4 części.

    Każdą część wałkujemy w kształt koła i dzielina na 8 trójkątów.

    Każdy trójkąt smarujemy majonezem.
    Wykładamy farsz i zwijamy w ruloniki, tworząc rogaliki.

    Rogaliki wykładamy na natłuszczoną blaszkę piekarnikową i pieczemy 20-25 minut w 180 stopniach.

    Podajemy z sosem czosnkowym.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń