Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna cukinia z mięsem mielonym.Po podpieczeniu w piekarniku miała powędrować na grilla , ale pogoda popsuła plany. Więc w całości zrobiona w piekarniku.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4724
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10572
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5342
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12973
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4724
Składniki
Cukinię myję, osuszam . Kroję w długość na pół, wyjmuję środek z nasionami. Rozkładam połówki cukinii w naczyniu żaroodpornym , solę i pieprzę. piekę 15 minut w tem. 170 stopni.
Ser trę , czosnek kroję w drobną kostkę, dodaję do mięsa mielonego , przyprawiam i dokladnie wszystko mieszam. omidorki koję na części.
Podpieczone cukinie wyjmuję ,układam na nich pomidorki i mięso. Wkładam do piekarnika jeszcze na 20 minut. Ostatni etap miał być na grillu , ale z piekanika też super wyszło.