Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka zapiekanka , robię ją kiedy pozostają pieczywo tz. wczorajsze i " robię przegląd lodówki " :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 22
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 79
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 193
Składniki
Pieczywo posmaruj cienko masłem , połóż po 2 plasterki szynki oraz po plasterku sera żółtego . Można użyć każde białe pieczywo : bułki , gryzki itp.
Włącz piekarnik na 180 st.C , zapiekaj na wyłożonej papierem pieczeniowym brytfance około 10 min (ser musi się rozpuścić i lekko zarumienić)
Do zapiekanek użyłam sos czosnkowy - taki miałam w lodówce ale można zastąpić każdym innym lub posypać czerwoną papryką .