Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawijaski z szynką mniam przepis prawdziwy. składniki dla 16 osób.
W głębokim naczyniu starannie rozpuść w ciepłej wodzie drożdże.
Wsyp mleko w proszku i dokładnie wymieszaj. Następnie przesiej przez sito 375g mąki i dodawaj ją powoli, cały czas mieszając.
Do drugiego naczynia wbij jajko i dodaj roztopione masło, sól oraz resztę mąki. Wszystko połącz z uprzednio przygotowaną mieszanką.
Zagniataj ciasto przez ok. 8 minut, a następnie przykryj je ściereczką i pozostaw na 45 minut do wyrośnięcia.
Ponownie zagnieć ciasto, a potem rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąką i pokruj na 16 prostokątów o wymiarach około 14 x 8 cm.
plasterki szynki podziel na szesnaście kawałków i połóż każdy z nich na prostokątach ciasta. Następnie zroluj całość, tworząc zawijaski, i rozłóż je na blasze pokrytej papierem do pieczania. Ponownie odstaw na godzinę go wyrośnięcia.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 210 stopni. Rozstrzep jajko, dodaj dwie łyżki wody i posmaruj tą mieszaniną zawijaski przy pomocy pędzelka. Piecz je przez około 25 minut.
Dziś u mnie wątróbka drobiowa gotowa w zaledwie 15 minut, z miłą chęcią podam...
Odsłon: 19643
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 70
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 116
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 183
Pyszne , zdrowa i pożywna zupa z warzywami, ziemniakami z dodatkiem jajka po...
Odsłon: 70
Sałatka z bobem i smażoną kiełbaską. Pyszna i prosta sałatka, którą możesz pr...
Odsłon: 116
Jakie są wasze ulubione pierogi ? moje najulubieńsze to ruskie oraz z płuckam...
Odsłon: 183
Składniki
W głębokim naczyniu starannie rozpuść w ciepłej wodzie drożdże.
Wsyp mleko w proszku i dokładnie wymieszaj. Następnie przesiej przez sito 375g mąki i dodawaj ją powoli, cały czas mieszając.
Do drugiego naczynia wbij jajko i dodaj roztopione masło, sól oraz resztę mąki. Wszystko połącz z uprzednio przygotowaną mieszanką.
Zagniataj ciasto przez ok. 8 minut, a następnie przykryj je ściereczką i pozostaw na 45 minut do wyrośnięcia.
Ponownie zagnieć ciasto, a potem rozwałkuj je na stolnicy posypanej mąką i pokruj na 16 prostokątów o wymiarach około 14 x 8 cm.
plasterki szynki podziel na szesnaście kawałków i połóż każdy z nich na prostokątach ciasta. Następnie zroluj całość, tworząc zawijaski, i rozłóż je na blasze pokrytej papierem do pieczania. Ponownie odstaw na godzinę go wyrośnięcia.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 210 stopni. Rozstrzep jajko, dodaj dwie łyżki wody i posmaruj tą mieszaniną zawijaski przy pomocy pędzelka. Piecz je przez około 25 minut.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 221
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 243