Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 963
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 814
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12559
Składniki
Żeberka myjemy i kroimy na kawałki wzdłuż kości, odsypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę, dno wykładamy plasterkami cebuli, po czym układamy przyprawione wcześniej żeberka.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200°C przez około 1 – 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia odwracamy mięso.