Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10289
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2918
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2015
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 769
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10289
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2918
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2015
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 769
Składniki
Żeberka myjemy i kroimy na kawałki wzdłuż kości, odsypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Cebulę obieramy i kroimy w talarki.
Do naczynia żaroodpornego wlewamy oliwę, dno wykładamy plasterkami cebuli, po czym układamy przyprawione wcześniej żeberka.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180-200°C przez około 1 – 1,5 godziny. W połowie czasu pieczenia odwracamy mięso.