Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z jajek, twarogu, krewetek oraz koperku możemy wyczarować zielone kulki, które urozmaicą nasz jadłospis.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1470
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1470
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1374
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 266
Składniki
Jajka obrać, przekroić na pół, wydłubać żółtka. Rozgnieść je widelcem i wymieszać z twarożkiem.
Mięso z krewetek lub tuńczyka posiekać, dodać do masy żółtkowo-twarożkowej i przyprawić sokiem z cytryny, pieprzem cayenne, solą i białym pieprzem.
Z masy uformować 8 kulek wielkości żółtka. Obtoczyć je w posiekanym koperku i włożyć do połówek białek.
Liście sałaty polać sosem winegret, przyrządzonym z octu, oleju i soli. Ułożyć na nich jajka. RADA: Świeżość jajek sprawdzamy, umieszczając je w wodzie z solą (łyżka na szklankę wody). Świeże jajko opadnie na dno. Jeżeli unosi się jednym końcem ku górze, nie jest zbyt świeże i nie należy jeść go, np.: na miękko. Jeśli natomiast jajko odrywa się od dna i unosi na powierzchni, najprawdopodobniej jest zepsute.