Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonały dodatek do potraw - proste,pyszne,o różnych smakach
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15797
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6401
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13989
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15797
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6401
Składniki
Ziemniaki obrać,umyć i starannie osączyć na ręczniku papierowym.Bulwy ponacinać wzdłuż ,jak na plastry.Piekarnik rozgrzać do 180*C
Formę aluminiową wysmarować masłem.Ponacinane bulwy rozchylić jak wachlarze i włożyć do formy.Posypać solą i pieprzem.Małe kawałki masła poukładać na bulwach.
Piec w gorącym piekarniku przez około 35 min,dopóki nie zmiękną,ale nie zanadto.W międzyczasie zetrzeć na tarce ser.
Formę wyjąć z piekarnika,posypać ziemniaki serem i piec jeszcze przez około 15 min, aż ser się roztopi i zarumieni na złotobrązowy kolor.Gotową potrawę posypać posiekanymi ziołami i podawać od razu.