Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ziemniaczki smażone na oleju.
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 61
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 34
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 61
Kotlet z piersi kurczaka w aromatycznej marynacie, w chrupiącej szynce szwarc...
Odsłon: 34
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy i oczyszczamy z wszelkich brudów,staramy się nie uszkodzić skórki. Kroimy na małe kostki.
Kostki wkładamy do rozgrzanego oleju, smażymy do uzyskania złocistego koloru.
Gdy ziemniaczki mają już złocisty kolor, wyciągamy je i kładziemy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru oleju. Przerzucamy do miseczek i posypujemy przyprawą do ziemniaków i solą.