Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ziemniaczki smażone na oleju.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 814
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3448
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 172
Składniki
Ziemniaki dokładnie myjemy i oczyszczamy z wszelkich brudów,staramy się nie uszkodzić skórki. Kroimy na małe kostki.
Kostki wkładamy do rozgrzanego oleju, smażymy do uzyskania złocistego koloru.
Gdy ziemniaczki mają już złocisty kolor, wyciągamy je i kładziemy na papierowym ręczniku, by pozbyć się nadmiaru oleju. Przerzucamy do miseczek i posypujemy przyprawą do ziemniaków i solą.