Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczna galareta wieprzowa z niewielkim dodatkiem mięsa drobiowego, marchewką, selerem, pietruszką i groszkiem konserwowym.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Składniki
1, Golonki, kolanka wieprzowe i ćwiartkę opłukać, zalać wodą, dodać marchew, seler, pietruszkę pokrojoną w kostkę, ziele angielskie, liść laurowy i gotować do miękkości od 1-2 godzin na małym ogniu. Ściągać szumowiny w miarę ich powstawania. Wyciągać kolejno mięso drobiowe, kolanka i golonki do ostygnięcia tak by były miękkie. 2. Po wyjęciu mięsa wywar doprawić solą, pieprzem, maggi. 3.. Po ostygnięciu pokroić mięso na drobną kostkę i dodać do wywaru wymieszać, 4. Do gorącego wywaru z warzywami i mięsem dodać groszek konserwowy i dosypywać żelatynę stale mieszając. 5. Pozostawić do ostygnięcia - letni wywar przelewać do pojemników w których galareta ma zastygnąć. 6. Podawać z octem i maggi w płynie oraz pieczywem, 7. Niepowtarzalna potrawa imprezowa, zakąskowa, kolacyjna czy śniadaniowa. SMACZNIE POLECAM!