Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 85
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 118
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 67
Szybka do zrobienia. Smaczna. Polecam.
Odsłon: 85
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 118
Smaczna i prosta w przygotowaniu pizza , którą uwielbiają mali i duzi smakosz...
Odsłon: 67
Składniki
Mięso umyć, usunąć błonę, pokroić na porcje. Rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą na cieniutkie plastry Oprószyć przyprawami. 2. Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Wyjąć, pokroić w paseczki. Razem z szynką, papryką i cząstkami jajka ułożyć na przygotowanym mięsie. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia do zrazów dodać śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Sos przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi i zasmażaną kapustą lub z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami.