Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1318
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5846
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18493
Składniki
Mięso umyć, usunąć błonę, pokroić na porcje. Rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą na cieniutkie plastry Oprószyć przyprawami. 2. Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Wyjąć, pokroić w paseczki. Razem z szynką, papryką i cząstkami jajka ułożyć na przygotowanym mięsie. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia do zrazów dodać śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Sos przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi i zasmażaną kapustą lub z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami.