Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 610 kcal
Zrazy Magdy Gessler nawiązują do klasycznych zrazów po warszawsku. Oczywiście...
Odsłon: 11018
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 204
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 101
Pyszna sałatka ziemniaczana z rzodkiewką , ogórkiem i zieloną pietruszką idea...
Odsłon: 204
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 101
Składniki
Mięso umyć, usunąć błonę, pokroić na porcje. Rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą na cieniutkie plastry Oprószyć przyprawami. 2. Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Wyjąć, pokroić w paseczki. Razem z szynką, papryką i cząstkami jajka ułożyć na przygotowanym mięsie. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia do zrazów dodać śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Sos przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi i zasmażaną kapustą lub z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami.
Przepisy Przekąski
Przekąski
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SERKIEM STRACCIATELLA
Przekąski
Kalafior w cieście
Przekąski
Grillowane mini kebaby
Przekąski
Szparagi z serem i boczkiem
PLACKI ZIEMNIACZANE Z SERKIEM STRACCIATELLA
Kto lubi placki ziemniaczane ? podam dziś przepis na placki z dodatkiem serka...
Odsłon: 35
Kalafior w cieście
Kalafior w cieście to ciekawa propozycja na szybką i pyszną przekąskę. Smażen...
Odsłon: 12864