Do góry

Przekąski Przepis na:

ZRAZY Z GRZYBAMI

ZRAZY Z GRZYBAMI

Autor:

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22201

Dodano:

Odsłon: 5962

1 porcja: 610 kcal

Składniki

  • 1,10 kg wołowiny na zrazy
  • 3 dag mąki
  • 4-5 dag suzonych grzybów
  • 15 dag szynki wędzonej
  • 8 dag papryki konserwowej
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • mała puszeczka koncentratu pomidorowego
  • 3/4 szklanki śmietany,
  • tłuszcz do smażenia,
  • sól, pieprz,
  • vegeta
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso umyć, usunąć błonę, pokroić na porcje. Rozklepać tłuczkiem zwilżonym wodą na cieniutkie plastry Oprószyć przyprawami. 2. Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Wyjąć, pokroić w paseczki. Razem z szynką, papryką i cząstkami jajka ułożyć na przygotowanym mięsie. Zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. 3. Roladki oprószyć mąką. Obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu. Podlać wywarem z grzybów, przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości. Pod koniec duszenia do zrazów dodać śmietanę wymieszaną z koncentratem pomidorowym. Sos przyprawić do smaku. Podawać z kluskami śląskimi i zasmażaną kapustą lub z kaszą gryczaną i zasmażanymi buraczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń