Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1836
Dodano: 08.08.2008
Odsłon: 4524
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Szparagi ugotować w bulionie, odciąć główki szparagów, a resztę przetrzeć przez sito. Mąkę wymieszać z 3 łyżkami śmietany, wlać do garnka, mieszając i nie dopuszczając do wrzenia przez 1 minutę. Garnek zdjąć z ognia, dodać masło, zamieszać. Do 2 łyżek śmietany dodać żółtko, zamieszać, dodać do zupy, zamieszać. Tuż przed podaniem wrzucić do zupy odłożone kwiaty szparagów, parmezan. Posypać natką. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

conles 29 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
pychota ! W koncu cos czym mozna sie pochwalic .Gratulacje0 Kto głosował? | Odpowiedz