Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna zupa. Smak szparagów nie zmącony zbędnymi dodatkami. Dosyć pracochłonne danie, ale warto!
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457732
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1454
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1199
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457732
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1454
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2273
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 582
Składniki
Szparagi ugotować w bulionie, odciąć główki szparagów, a resztę przetrzeć przez sito. Mąkę wymieszać z 3 łyżkami śmietany, wlać do garnka, mieszając i nie dopuszczając do wrzenia przez 1 minutę. Garnek zdjąć z ognia, dodać masło, zamieszać. Do 2 łyżek śmietany dodać żółtko, zamieszać, dodać do zupy, zamieszać. Tuż przed podaniem wrzucić do zupy odłożone kwiaty szparagów, parmezan. Posypać natką. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.