Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna zupa. Smak szparagów nie zmącony zbędnymi dodatkami. Dosyć pracochłonne danie, ale warto!
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 172
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 246
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 81
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2997
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 173
Kotlety z delikatnego mięsa z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami z cebul...
Odsłon: 172
Ziemniaki z marchewką do obiadu to jeden ze sposobów przemycania zdrowia do n...
Odsłon: 246
Propozycja na wykwintny deser z nutą rumu.
Odsłon: 81
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 2997
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania. Idealnie spraw...
Odsłon: 173
Składniki
Szparagi ugotować w bulionie, odciąć główki szparagów, a resztę przetrzeć przez sito. Mąkę wymieszać z 3 łyżkami śmietany, wlać do garnka, mieszając i nie dopuszczając do wrzenia przez 1 minutę. Garnek zdjąć z ognia, dodać masło, zamieszać. Do 2 łyżek śmietany dodać żółtko, zamieszać, dodać do zupy, zamieszać. Tuż przed podaniem wrzucić do zupy odłożone kwiaty szparagów, parmezan. Posypać natką. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.