Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatna zupa. Smak szparagów nie zmącony zbędnymi dodatkami. Dosyć pracochłonne danie, ale warto!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 907
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4543
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1162
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Szparagi ugotować w bulionie, odciąć główki szparagów, a resztę przetrzeć przez sito. Mąkę wymieszać z 3 łyżkami śmietany, wlać do garnka, mieszając i nie dopuszczając do wrzenia przez 1 minutę. Garnek zdjąć z ognia, dodać masło, zamieszać. Do 2 łyżek śmietany dodać żółtko, zamieszać, dodać do zupy, zamieszać. Tuż przed podaniem wrzucić do zupy odłożone kwiaty szparagów, parmezan. Posypać natką. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.