Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie można przygotować buraczki ćwikłowe na zimę, idealne na Święta.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Ugotowałam buraki w mundurkach około godziny. Obrałam je i starłam w robocie. Dodałam do nich chrzan, żeby były ostre 2 łychy. Ocet winny do smaku- jest aromatyczny i delikatniejszy i przede wszystkim smaczny. Można użyć czerwonego jak i białego. Jeszcze sól i odrobina cukru do smaku. Trzeba próbować. Nałożyłam do słoików i zapasteryzowałam 20 minut od zagotowania.
Prace wykonuje się raz a potem można tylko sięgać do piwniczki. Smacznego :)