Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros bez żadnych dodatków konserwujących jak i wzmacniaczy smaków. Jest idealną mieszanką do mięsa opiekanego, grillowanego i smażonego z drobiu, cielęciny czy wieprzowiny. Można łatwo i szybko przygotować ją samemu, jest wyrazista i niezwykle aromatyczna.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 819
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Wszystkie składniki przyprawy gyros dobrze mieszamy i przekładamy do słoiczka z zakrętką. Przechowujemy w ciemnym i suchym miejscu. UWAGI: Ilość tej przyprawy wystarcza jednorazowo na 1,5 do 2 kg przygotowanego mięsa. Dla mnie ta ilość jest idealna. Smaki jednak są różne dlatego sugeruję stopniowe dodawanie przyprawy, następnie dosmaczanie lub nie.