Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia doskonale sprawdza się nie tylko jako ozdoba podczas Halloween, ale również jako pyszny i zdrowy składnik w domowej, tradycyjnej kuchni. Jej słodko-kwaśny smak idealnie pasuje do wielu potraw. Przygotowanie dynii marynowanej nie jest trudne, a efekt jest pyszny!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 603
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 804
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 317
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 603
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 804
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 317
Składniki
Dynię umyć, obrać, miąższ pokroić w kostkę, sparzyć wrzącą wodą, odcedzić i włożyć do wyparzonych słoików. Z wody, cukry, octu i przypraw przygotować zalewę i gorącą zalać dynię. Pasteryzować przed 20 minut.