Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne jabłka do słoików w syropie własnym zapraszam jak robię
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Umyte jabłka obieram kroje na ćwiartki usuwam ewentualne uszkodzenia w owocach .do pokrojonych jabłek dodaje 2 szkl cukru i cynamon mieszam i odstawiam na kilka godzin by jabłka zaczęły puszczać sok .Po kilku godzinach nakładam jabłka ciasno do słoików wlewam powstały sok po troszku do każdego słoika na wierzch daje po 1 łyżce cukru .Słoiki będę pasteryzować na mokro godzinne by podczas gotowania jabłka puściły jeszcze sok. Gorące słoiki należy dobrze stelepnać i odwracam do góry dnem i zostawiam by ostygły .Po dokładne wykonanie zapraszam na film.