Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez nich nie wyobrażam sobie zimy. Co roku robię ich coraz więcej a i tak znikają w niesamowicie szybkim tempie.
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 349
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 569
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1056
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 349
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 569
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1056
Składniki
Ogórki możemy przerabiać w każdych ilościach. Najważniejsza jest zalewa. Na litr gorącej wody daję 2 płaskie łyżki stołowe soli. Do słoika wkładam koper, dużo czosnku, kawałek obranego korzenia chrzanu i kilka liści wiśni. Ciasno układam ogórki, kładę na wierzch jeszcze trochę kopru i zalewam gorącą zalewą. Zakręcam i czekam do momentu kiedy będę mogła się cieszyć smakiem kiszonych ogórków.