Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy i najsmaczniejszy mus jabłkowy. Doskonały do świeżych bułeczek, gofrów, deserów i ciast.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6283
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6283
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154809
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1040
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 464
Składniki
Jabłka obieramy, kroimy na ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Owoce kroimy na kawałki - ja kroję je kratką do warzyw /taką jak warzywa na sałatkę jarzynową, dzięki czemu szybciej i równomiernie się rozgotują/. Jabłka wrzucamy do garnka, skrapiamy sokiem z cytryny i dodajemy cukier /w ilości zależnej od słodkości owoców/, mieszamy i odstawiamy na 20 min by jabłka puściły sok. Garnek wstawiamy na mały ogień i powoli gotujemy często mieszając by mus się nie przypalił. Mus gotujemy do czasu aż cukier się rozpuści a owoce rozgotują się. Jeśli chcemy uzyskać jednolity mus owoce możemy zmiksować blenderem. Gotowy mus przekładamy do słoików, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 min.