Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wbrew pozorom, do świąt Bożego Narodzenia pozostało niewiele czasu. To najlepsza pora, aby powoli rozpocząć świąteczne przygotowania. Jeśli przygotowałeś już ciasto na piernik dojrzewający, nastaw równie nalewkę bożonarodzeniową. Jest bardzo prosta i wyjątkowo smaczna.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Mandarynki dokładnie umyj, sparz wrzątkiem i wysusz dokładnie ręcznikiem papierowym. Nie obieraj ich!
Każdy owoc przekrój na pół i włóż do litrowego słoika. Umieść tam też wszystkie przyprawy. Zasyp cukrem i zalej miodem. Na koniec wlej wódkę.
Słoik zakręć bardzo dokładnie i odstaw w ciemne miejsce na 4 tygodnie. Następnie likier przefiltruj i przelej do buteleczki najlepiej zakończonej korkiem.