Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czas na pyszne ogóreczki :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6024
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1028
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 456
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 6024
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1028
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 456
Składniki
W większym garnku zagotowujemy zalewę z wody, octu, soli, cukru, pieprzu, ziela angielskiego i listka laurowego. Następnie do każdego umytego i wyparzonego słoika wrzucamy gorczycę, koper, czosnek i parę plasterków marchewki.Ogórki układamy w słojach i napełniamy je zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy 15 min. Rada: Jeśli zwiększymy ilość cukru w zalewie do 4 łyżek to otrzymamy wówczas zalewę słodko-kwaśną. Takie ogóreczki również smakują wybornie.