Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11313
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4946
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1145
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1463
Składniki
Ogórki umyć i poprzecinać wzdłuż, na krzyż, ale nie do końca. Posypać solą i pozostawić tak na ok. godzinę. Wypłukać pod bieżącą wodą. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na oleju rzepakowym. Przestudzić. Dodać pieprz czarny świeżo mielony, chili, sól do smaku. Każdy ogórek faszerować cebulą i układać w słoikach, wcześniej umytych i wyparzonych. Do rondelka, w którym smażyła się cebula, nalać wody, octu i dodać cukier, sól, sos rybny. Zagotować. Taką miksturą zalewać ogórki w słoikach. Zakręcić nakrętkę. Umieścić słoiki w garnku wyłożonym np. papierowym ręcznikiem i nalać wody do ok. 3/4 wysokości słoika. Pasteryzować 8-10 min. Pozostawić w garnku do całkowitego wystudzenia, albo można wyjąć i odwrócić denkiem do góry. Smacznego.