Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy zawrót głowy, mam ich nie dużo ale choć kilka słoików cieszy oko.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5373
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154735
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 438
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5373
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154735
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1021
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 438
Składniki
Duże opieńki,
Oczyścić i umyć.
Wstawić do garnka posolić i ugotować (zawsze gotuję grzyby 2 razy po 15 - 20 minut).
Na patelni lub w garnku zeszklić cebulę dodając pieprz.
Następnie dodać ugotowane i odcedzone grzyby.
Do podsmażonych grzybów dodać ziela i liście laurowe i nadal smażyć.
Gdy grzyby są już dość podsmażone dodać cukier i ocet i nadal smażyć.
Następnie dodać koncentrat i doprawić do smaku solą lub lub przyprawą z dodatkiem soli jaką kto lubi
I nadal smażyć.
Gotowe grzyby nakładać do słoików,
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ściereczką zalać wodą i pasteryzować 15 minut.
Po pasteryzowaniu postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Grzybki smakują rewelacyjnie, nadają się na zimno jako przystawka do mięs. Z tego przepisu wyszło mi 8 słoiczków różnej wielkości. Przepis mam od koleżanki z grupy.