Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe jako dodatek do dań wszelkiej kategorii i jako przystawki.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 150
Składniki
Pomidory pokroic na cwiartki, usunąc gniazda nasienne (trochę pestek zostawic - dodadzą aromatu). Ułożyc ścisło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypac solą i cukrem. Suszyc w piekarniku w temp. 50-60 stopni przez ok. 6 godzin. Muszą byc elastyczne.
Obrany czosnek zalac gorącą oliwą.
Pomidory pokroic na cwiartki, usunąc gniazda nasienne (trochę pestek zostawic - dodadzą aromatu). Ułożyc ścisło na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypac solą i cukrem. Suszyc w piekarniku w temp. 50-60 stopni przez ok. 6 godzin. Muszą byc elastyczne.
Obrany czosnek zalac gorącą oliwą.
Do słoiczków wkładac pomidorki, bazylię, posypac ziołami, zalac oliwą z czosnkiem. Mocno zakręcic. Już po 3 dniach są gotowe do spożycia. Smacznego.