Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zalewa do korniszonów siostry Anastazji to klasyczny i prosty w przygotowaniu płyn, który sprawia, że wszystkie kiszonki są po prostu wyjątkowo pyszne! Największa siła tkwi w prostocie. Sama zalewa składa się jedynie z wody i soli w idealnie dobranych proporcjach. Wbrew pozorom, wcale nie trzeba dodawać całej masy przypraw. Nie zapomnij o kilku dodatkach, które są niezbędne ogórkom w trakcie zalewania. Muszą znaleźć się tu oczywiście: czosnek, chrzan i koper. Liście porzeczki mogą dziwić, ale niepotrzebnie. To właśnie dzięki nim korniszony będą chrupiące i jędrne przez długi czas.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Po upakowaniu ogórków do słoików, przygotuj zalewę. Rozpuść sól we wskazanej ilości wody. Dodaj do niej ocet oraz cukier. Podane ilości składników dotyczą przygotowania litra zalewy. Jeśli potrzebujesz mniej lub więcej, przelicz je odpowiednio.
Do ogórków dołóż przekrojony czosnek, chrzan, koper i liście czarnej porzeczki. Możesz też ułożyć je na spodzie słoików, przed włożeniem do nich ogórków. Korniszony możesz zalewać zarówno zimną, jak i gorącą lub wrzącą zalewą.