Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na początku zrobiłam porcję z połowy kilograma warzyw, żeby mieć podstawę do ugotowania 3-4 małych garnków zupy. I tak bardzo mi się ta baza spodobała, że później większą porcję zamknęłam w słoikach. Z podanej porcji uzyskałam 9 słoików po około 300 ml. Uwaga, wszystkie składniki ważymy po umyciu i obraniu! To mają być już oczyszczone warzywa, gotowe do siekania i tarcia.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 210
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 128
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4242
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 210
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 128
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1266
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4242
Składniki
Dokładny sposób przygotowania opisałam w poprzednim wpisie, noszącym tytuł "Baza do zup na włoszczyźnie". Jedyna różnica polega na tym, że do przygotowania dużej porcji trzeba mieć większy garnek, najwygodniejszy jest 6-litrowy stalowy z grubym dnem.
Na koniec należy rozłożyć bazę do słoików, najlepiej takich około 300 ml. Z podanej porcji uzyskałam 9 takich słoiczków. Zakręcać, a następnie pasteryzować przez 25-30 minut w kotle z wodą albo innym ulubionym sposobem. Ja najbardziej lubię używać elektrycznego pasteryzatora. Gotowe!