Do góry

Przetwory Przepis na:

Buraczki ostre z papryczką chili

Buraczki ostre z papryczką chili

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 780

Dodano:

Odsłon: 2888

pikantne buraczki do słoików na zimę rewelacyjnie smakują świetny dodatek do mięs

Składniki

  • buraki-6kg
  • cebula-7 dużych
  • papryczka chili-14szt (można dać mniej jak ktoś chce mniej pikantne)
  • ocet-1/2l
  • cukier-1/2kg
  • woda-1/2litra
  • sól-4 płaskie łyżki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Buraczki ostre z papryczką chili

Przygotowanie

  1. Buraki gotujemy, studzimy,obieramy i trzemy na tarce (takiej jak lubimy) cebulę obieramy z papryczek usuwamy nasiona i mielimy w maszynce do mięsa. Ocet,cukier, wodę i sól gotujemy. Na wrzącą zalewę wrzucamy zmieloną cebulę oraz papryczkę i gotujemy 10 min po tym czasie dodajemy starte buraki i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia. Gorące wkładamy do słoiczków pasteryzujemy 5-10min.

  2. A na koniec taka mała porada nasiona z papryczki wyjmujcie w rękawiczkach inaczej ręce sobie poparzycie z własnego doświadczenia Wam to mówię :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ggosienka68 28 sierpnia 2014 Buraczki już się gotują :) przepis jak dla moich stworzony...lubią na "ostro" ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 sierpnia 2014 Pycha ,do tego gaśnica :D hehe...uwielbiam ostre!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń