Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantne buraczki do słoików na zimę rewelacyjnie smakują świetny dodatek do mięs
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35691
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1203
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6007
Składniki
Buraki gotujemy, studzimy,obieramy i trzemy na tarce (takiej jak lubimy) cebulę obieramy z papryczek usuwamy nasiona i mielimy w maszynce do mięsa. Ocet,cukier, wodę i sól gotujemy. Na wrzącą zalewę wrzucamy zmieloną cebulę oraz papryczkę i gotujemy 10 min po tym czasie dodajemy starte buraki i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia. Gorące wkładamy do słoiczków pasteryzujemy 5-10min.
A na koniec taka mała porada nasiona z papryczki wyjmujcie w rękawiczkach inaczej ręce sobie poparzycie z własnego doświadczenia Wam to mówię :)