Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantne buraczki do słoików na zimę rewelacyjnie smakują świetny dodatek do mięs
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2659
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1964
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1644
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2659
Składniki
Buraki gotujemy, studzimy,obieramy i trzemy na tarce (takiej jak lubimy) cebulę obieramy z papryczek usuwamy nasiona i mielimy w maszynce do mięsa. Ocet,cukier, wodę i sól gotujemy. Na wrzącą zalewę wrzucamy zmieloną cebulę oraz papryczkę i gotujemy 10 min po tym czasie dodajemy starte buraki i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia. Gorące wkładamy do słoiczków pasteryzujemy 5-10min.
A na koniec taka mała porada nasiona z papryczki wyjmujcie w rękawiczkach inaczej ręce sobie poparzycie z własnego doświadczenia Wam to mówię :)