Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pikantne buraczki do słoików na zimę rewelacyjnie smakują świetny dodatek do mięs
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 779
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1620
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6135
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8941
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 779
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1620
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6135
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8941
Składniki
Buraki gotujemy, studzimy,obieramy i trzemy na tarce (takiej jak lubimy) cebulę obieramy z papryczek usuwamy nasiona i mielimy w maszynce do mięsa. Ocet,cukier, wodę i sól gotujemy. Na wrzącą zalewę wrzucamy zmieloną cebulę oraz papryczkę i gotujemy 10 min po tym czasie dodajemy starte buraki i jeszcze raz doprowadzamy do wrzenia. Gorące wkładamy do słoiczków pasteryzujemy 5-10min.
A na koniec taka mała porada nasiona z papryczki wyjmujcie w rękawiczkach inaczej ręce sobie poparzycie z własnego doświadczenia Wam to mówię :)