Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe buraczki do słoików zapraszam po przepis
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 38
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 97
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2818
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4180
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 38
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 97
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2818
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4180
Składniki
Buraczki myje gotuje ze skórką następnie scedzam i zalewam zwinną wodą obieram ze skórki .obrane buraczki ścieram na tarce o grubych oczkach następnie daje starty czosnek i pokrojoną w drobna kostkę cebule . do warzyw dodaje cukier ,sól ,ocet i przyprawy mieszam i odstawiam na 1-2 godzin by smaki sie przegryzły.
Buraczki nakładam do słoików szczelnie zakręcam .Słoiki będę pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .