Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe buraczki do słoików zapraszam po przepis
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 94
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31249
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Buraczki myje gotuje ze skórką następnie scedzam i zalewam zwinną wodą obieram ze skórki .obrane buraczki ścieram na tarce o grubych oczkach następnie daje starty czosnek i pokrojoną w drobna kostkę cebule . do warzyw dodaje cukier ,sól ,ocet i przyprawy mieszam i odstawiam na 1-2 godzin by smaki sie przegryzły.
Buraczki nakładam do słoików szczelnie zakręcam .Słoiki będę pasteryzować 20 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .