Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 502
Dodano: 19.11.2011
Odsłon: 55280
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Buraczki ugotować ze skórką, obrać, zetrzeć na grubych oczkach. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę. Wrzucić do utartych buraczków i wymieszać.
Zalewa: cukier, ocet i sól zagotować i wystudzić.
Do wystudzonych buraczków wlać wystudzoną zalewę, wymieszać. Wkładać do słoików i pasteryzować na lekkim ogniu około 25 minut.
Po 3-4 dniach można wyciągać do obiadu:)
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

nowalijka 21 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
robie podobnie pychota7 Kto głosował? | Odpowiedz

violast11 20 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
tu nie ma wogóle wody;) tylko cukier, ocet i sól7 Kto głosował? | Odpowiedz

kamelcia 20 listopada 2011Zgłoś do usunięcia
Fajny przepis,tylko proporcje skladnikow zalewy sa podane na jaka ilosc wody?17 Kto głosował? | Odpowiedz