Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chutney można podawać do serów,drobiu lub pieczywa.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2079
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 354
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 780
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17240
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2079
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 354
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 780
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17240
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę,obrane pomarańcze w niewielkie kawałki,rodzynki sparzyć.Przygotowane składniki wymieszać z sokiem mandarynkowym,dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Do owoców dodać cukier,ocet,gałkę muszkatołową i imbir starty na drobnej tarce.Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu często mieszając aż masa zgęstnieje[jabłka powinny być miękkie ale nierozgotowane] przez ok.30-40 minut.Gotowy chutnej można przełożyć do małych słoików i pasteryzować przez kilka minut.