Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chutney można podawać do serów,drobiu lub pieczywa.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11028
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 234
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 371
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11028
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 234
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 371
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę,obrane pomarańcze w niewielkie kawałki,rodzynki sparzyć.Przygotowane składniki wymieszać z sokiem mandarynkowym,dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Do owoców dodać cukier,ocet,gałkę muszkatołową i imbir starty na drobnej tarce.Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu często mieszając aż masa zgęstnieje[jabłka powinny być miękkie ale nierozgotowane] przez ok.30-40 minut.Gotowy chutnej można przełożyć do małych słoików i pasteryzować przez kilka minut.