Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chutney można podawać do serów,drobiu lub pieczywa.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15693
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15693
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4725
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 393
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę,obrane pomarańcze w niewielkie kawałki,rodzynki sparzyć.Przygotowane składniki wymieszać z sokiem mandarynkowym,dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Do owoców dodać cukier,ocet,gałkę muszkatołową i imbir starty na drobnej tarce.Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu często mieszając aż masa zgęstnieje[jabłka powinny być miękkie ale nierozgotowane] przez ok.30-40 minut.Gotowy chutnej można przełożyć do małych słoików i pasteryzować przez kilka minut.