Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chutney można podawać do serów,drobiu lub pieczywa.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11569
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7976
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155076
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1107
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11569
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 69
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7976
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155076
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1107
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę,obrane pomarańcze w niewielkie kawałki,rodzynki sparzyć.Przygotowane składniki wymieszać z sokiem mandarynkowym,dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Do owoców dodać cukier,ocet,gałkę muszkatołową i imbir starty na drobnej tarce.Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu często mieszając aż masa zgęstnieje[jabłka powinny być miękkie ale nierozgotowane] przez ok.30-40 minut.Gotowy chutnej można przełożyć do małych słoików i pasteryzować przez kilka minut.