Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chutney można podawać do serów,drobiu lub pieczywa.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35666
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5995
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35666
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1754
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5995
Składniki
Jabłka pokroić w kostkę,obrane pomarańcze w niewielkie kawałki,rodzynki sparzyć.Przygotowane składniki wymieszać z sokiem mandarynkowym,dusić na małym ogniu przez 10 minut.
Do owoców dodać cukier,ocet,gałkę muszkatołową i imbir starty na drobnej tarce.Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu często mieszając aż masa zgęstnieje[jabłka powinny być miękkie ale nierozgotowane] przez ok.30-40 minut.Gotowy chutnej można przełożyć do małych słoików i pasteryzować przez kilka minut.