Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna marynowana cukinia..uwielbia ją chyba każdy
NÓŻ,MANDOLINA,MISKA,GARNEK
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326498
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326498
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16899
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5529
Składniki
Wodę zagotować z octem,cukrem i solą.Zalewę przestudzić.Po przestudzeniu dodać musztardę. Cukinię umyć i poszatkować na mandolinie grubości 3 mm lub też można ją pokroić nożem. Do każdego wyparzonego słoika 0,5l wrzucić dwa ząbki czosnku przekrojonego na pól, dwa baldachy kopru i napełnić słoik cukinią. Słoiki zalewamy do pełna. Ułożyć na blachę z wodą,włożyć do zimnego piekarnika ustawić 130 st.C jak piekarnik osiągnie 130 st.C pasteryzować 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika,obrócić do góry dnemi przykryć ręcznikiem. SMACZNEGO :)