Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna marynowana cukinia..uwielbia ją chyba każdy
NÓŻ,MANDOLINA,MISKA,GARNEK
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 163
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21903
Lekkie i chrupiące. Pyszne z cukrem pudrem, syropem klonowym lub innymi ulubi...
Odsłon: 163
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 197
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21903
Składniki
Wodę zagotować z octem,cukrem i solą.Zalewę przestudzić.Po przestudzeniu dodać musztardę. Cukinię umyć i poszatkować na mandolinie grubości 3 mm lub też można ją pokroić nożem. Do każdego wyparzonego słoika 0,5l wrzucić dwa ząbki czosnku przekrojonego na pól, dwa baldachy kopru i napełnić słoik cukinią. Słoiki zalewamy do pełna. Ułożyć na blachę z wodą,włożyć do zimnego piekarnika ustawić 130 st.C jak piekarnik osiągnie 130 st.C pasteryzować 15 minut. Po tym czasie wyciągnąć z piekarnika,obrócić do góry dnemi przykryć ręcznikiem. SMACZNEGO :)