Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do pieczywa, wszelakich deserów i wypieków, owsianek. Ma niewiele kalorii, bo dosłodzony został erytrytolem.
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2030
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2513
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 483
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1141
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2030
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2513
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 483
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1141
Składniki
Umyte, pozbawione szypułek i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki umieściłam w garnku i nastawiłam na gotowanie. W trakcie gotowania osłodziłam truskawki erytrytolem (doslodzić wedle uznania, ja dałam 4 łyżki). Jak truskawki się dobrze podgrzały, rozsmażyły dodałam do nich połamaną na kostki gorzką czekoladę i chwilę jeszcze podgrzewałam często mieszając. Jak czekolada dobrze się rozpuściła i wymieszała z truskawkami dodałam do garnka dwie truskawkowe galaretki i chwilę jeszcze wszystko podgrzewałam, żeby galaretki dobrze się z truskawkowym dżemem wymieszały. Gorący czeko- dżem przekładałam do słoiczków, zakręcałam i odstawiałam "do góry nogami', do dołu wieczkiem, żeby słoiki wystygły.