Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do pieczywa, wszelakich deserów i wypieków, owsianek. Ma niewiele kalorii, bo dosłodzony został erytrytolem.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 83
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4196
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8661
Składniki
Umyte, pozbawione szypułek i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki umieściłam w garnku i nastawiłam na gotowanie. W trakcie gotowania osłodziłam truskawki erytrytolem (doslodzić wedle uznania, ja dałam 4 łyżki). Jak truskawki się dobrze podgrzały, rozsmażyły dodałam do nich połamaną na kostki gorzką czekoladę i chwilę jeszcze podgrzewałam często mieszając. Jak czekolada dobrze się rozpuściła i wymieszała z truskawkami dodałam do garnka dwie truskawkowe galaretki i chwilę jeszcze wszystko podgrzewałam, żeby galaretki dobrze się z truskawkowym dżemem wymieszały. Gorący czeko- dżem przekładałam do słoiczków, zakręcałam i odstawiałam "do góry nogami', do dołu wieczkiem, żeby słoiki wystygły.