Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki truskawkowy przetwór urozmaicony gorzką czekoladą. Smaczny dodatek do pieczywa, wszelakich deserów i wypieków, owsianek. Ma niewiele kalorii, bo dosłodzony został erytrytolem.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 186
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2705
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14328
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 186
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2705
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 864
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1618
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14328
Składniki
Umyte, pozbawione szypułek i pokrojone na mniejsze kawałki truskawki umieściłam w garnku i nastawiłam na gotowanie. W trakcie gotowania osłodziłam truskawki erytrytolem (doslodzić wedle uznania, ja dałam 4 łyżki). Jak truskawki się dobrze podgrzały, rozsmażyły dodałam do nich połamaną na kostki gorzką czekoladę i chwilę jeszcze podgrzewałam często mieszając. Jak czekolada dobrze się rozpuściła i wymieszała z truskawkami dodałam do garnka dwie truskawkowe galaretki i chwilę jeszcze wszystko podgrzewałam, żeby galaretki dobrze się z truskawkowym dżemem wymieszały. Gorący czeko- dżem przekładałam do słoiczków, zakręcałam i odstawiałam "do góry nogami', do dołu wieczkiem, żeby słoiki wystygły.