Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Długo szukałam idealnego przepisu na sos słodko-kwaśny który spełnił by moje oczekiwania smakowe, metodą prób i błędów, wreszcie doszłam do efektu takiego jakbym chciała. Warto go zrobić, bo takiego jak domowy nie ma w żadnym sklepie, proszę też o zdjęcia i wrażenia smakowe.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 826
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 826
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1939
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 438
Składniki
Pomidory myjemy kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka z grubym dnem gotujemy około 15 minut-aż zaczną się rozpadać, gorące miksujemy blenderem na jednolity mus. Dodajemy do pomidorów pokrojoną w piórka cebulę i gotujemy 15 minut.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę , marchewkę pokrojoną w cienkie słupki, przeciśnięty przez praskę czosnek, osączoną kukurydzę oraz pokrojonego ananasa-sok z puszki zachować ! Wsypujemy cukier, sól, musztardę, dodajemy wszystkie przyprawy, wlewamy ocet, gotujemy około 25 minut, na sam koniec dodajemy posiekaną papryczkę chili, sos zagęszczamy mąką rozprowadzoną w połowie szklanki soku z ananasa, gotujemy jeszcze 5 minut, gorący sos przekładamy do czystych wyparzonych słoiczków, zakręcamy, odwracamy do góry dnem, okręcamy w koc i zostawiamy aż ostygną.