Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop robię już drugi rok i jestem bardzo zadowolona, moja rodzina również. Na prawdę pomaga na infekcje, wirusy i bakterie. Jeżeli ktoś nie może czosnku to można pominąć, i tak ma dużo drogocennych składników. Polecam i życzę zdrówka.
Cytryny szorujemy i wyparzamy, kroimy w plasterki. Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Układamy w słoiku na przemian cytryny, czosnek, imbir, miód - do pełnego słoika. Na koniec dolewamy wodę i ocet jabłkowy. Mieszamy, zostawiamy na noc pod przykryciem.
Tak zrobiony syrop przykrywamy nakrętka nie zakręcając słoika lub gazą i odstawiamy do lodówki lub na drugi dzień wszystko cedzimy przez gęste sitko lub gazę. Wlewamy do buteleczki lub słoika. Przykrywamy lekko gazą lub przykrywką, nie zakręcając. Przechowujemy w lodówce. Taki syrop będzie dobry przez ok. tydzień.
Stosowanie:
Gdy zachowujemy - 1 łyżka stołowa co kilka godzin, az nam się polepszy.
W celu wzmocnienia odporności - od września/października do marca/kwietnia 1 raz dziennie po 1 łyżeczce do herbaty.
Podczas upałów z chęcią sięgamy po coś dla ochłody, najczęściej są to lody. P...
Odsłon: 3316
Tak przygotowane czereśnie w zimie można użyć do zrobienia ciasta z kruszonką...
Odsłon: 168
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 145
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 49
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 48
Kura + boczek = To jest to! Zapraszam do wypróbowania przepisu!
Odsłon: 145
Może to być dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Polecam.
Odsłon: 49
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 48
Składniki
Cytryny szorujemy i wyparzamy, kroimy w plasterki. Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Układamy w słoiku na przemian cytryny, czosnek, imbir, miód - do pełnego słoika. Na koniec dolewamy wodę i ocet jabłkowy. Mieszamy, zostawiamy na noc pod przykryciem. Tak zrobiony syrop przykrywamy nakrętka nie zakręcając słoika lub gazą i odstawiamy do lodówki lub na drugi dzień wszystko cedzimy przez gęste sitko lub gazę. Wlewamy do buteleczki lub słoika. Przykrywamy lekko gazą lub przykrywką, nie zakręcając. Przechowujemy w lodówce. Taki syrop będzie dobry przez ok. tydzień.
Stosowanie: Gdy zachowujemy - 1 łyżka stołowa co kilka godzin, az nam się polepszy. W celu wzmocnienia odporności - od września/października do marca/kwietnia 1 raz dziennie po 1 łyżeczce do herbaty.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Ogórki małosolne w słoiku
Przetwory
Najprostszy dżem truskawkowy
Przetwory
Dżem z truskawek z…masłem!
Przetwory
Domowy tarty chrzan na zimę
Ogórki małosolne w słoiku
Idealne do kanapek, grilla oraz letnich obiadów – ogórki małosolne. Poznaj pr...
Odsłon: 108
Najprostszy dżem truskawkowy
Sezon na truskawki jest intensywny, ale krótki. Dlatego warto zatrzymać smak...
Odsłon: 144