Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy syrop robię już drugi rok i jestem bardzo zadowolona, moja rodzina również. Na prawdę pomaga na infekcje, wirusy i bakterie. Jeżeli ktoś nie może czosnku to można pominąć, i tak ma dużo drogocennych składników. Polecam i życzę zdrówka.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5962
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 756
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5962
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 756
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 823
Składniki
Cytryny szorujemy i wyparzamy, kroimy w plasterki. Korzeń imbiru obieramy i ścieramy na tarce na drobnych oczkach. Czosnek przeciskamy przez praskę. Układamy w słoiku na przemian cytryny, czosnek, imbir, miód - do pełnego słoika. Na koniec dolewamy wodę i ocet jabłkowy. Mieszamy, zostawiamy na noc pod przykryciem. Tak zrobiony syrop przykrywamy nakrętka nie zakręcając słoika lub gazą i odstawiamy do lodówki lub na drugi dzień wszystko cedzimy przez gęste sitko lub gazę. Wlewamy do buteleczki lub słoika. Przykrywamy lekko gazą lub przykrywką, nie zakręcając. Przechowujemy w lodówce. Taki syrop będzie dobry przez ok. tydzień.
Stosowanie: Gdy zachowujemy - 1 łyżka stołowa co kilka godzin, az nam się polepszy. W celu wzmocnienia odporności - od września/października do marca/kwietnia 1 raz dziennie po 1 łyżeczce do herbaty.