Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiszona dynia smakuje zupełnie inaczej niż powszechnie znane kiszonki takie jak ogórki, czy kapusta. Dynia jest słodko-kwaśna z korzenną nutą i tylko lekko słona.
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 64
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38623
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 152
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 876
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1033
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6091
Dzisiejsze śniadanie jest kombinowane. Mieliśmy białka z szarlotki, trochę pi...
Odsłon: 64
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 38623
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 152
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 876
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1033
Czy pulpety z piekarnika mogą być równie soczyste i pełne smaku? Oczywiście!...
Odsłon: 6091
Składniki
Dynię obieramy ze skórki, kroimy ją w kostkę lub w słupki. Do kamionkowego naczynia wsypujemy przyprawy, imbir, szalotki, chili i czosnek. Przekładamy dynię. Zalewamy letnią wodą z solą. Na wierzchu układamy koper. Na wierzchu ustawiamy talerzyk z odważnikiem, by wszystkie kawałki dyni były zanurzone. Odstawiamy na 3-4 dni w ciepłe miejsce do zakiszenia. Gdy dynia jest już dobra, przekładamy ją do słoików, zalewamy sokiem spod kiszenia i odstawiamy do lodówki, by zatrzymać proces kiszenia. Taką dynię podajemy jako zdrową przekąskę do chrupania, dodatek do kanapek, sałatek....