Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie nadmiar dyni i nie wiecie co z nią zrobić to mam pomysł na jej wykorzystanie. Po prostu zamknijcie ją w słoiku i wykorzystajcie zimą do zupy. Można też dodać ja na przykład do sosów. Wszystko od Was zależy, może wyczarujecie coś nowego i smacznego z dodatkiem takiej oto dyni.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3963
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19970
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3097
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4351
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3963
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19970
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3097
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4351
Składniki
Dynię pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Wlać wodę i gotować do miękkości dyni. Potem posolić, wymieszać i zagotować. Gorącą dynie przełożyć do wyparzonych słoiczków i szybko zakręcić zakrętki. Słoiki postawić do góry dnem do wystygnięcia a potem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu. Na dłuższy okres na przykład zimowy słoiki trzeba pasteryzować przez 15 minut.