Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie nadmiar dyni i nie wiecie co z nią zrobić to mam pomysł na jej wykorzystanie. Po prostu zamknijcie ją w słoiku i wykorzystajcie zimą do zupy. Można też dodać ja na przykład do sosów. Wszystko od Was zależy, może wyczarujecie coś nowego i smacznego z dodatkiem takiej oto dyni.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 744
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1536
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6063
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8914
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 744
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1536
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6063
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8914
Składniki
Dynię pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Wlać wodę i gotować do miękkości dyni. Potem posolić, wymieszać i zagotować. Gorącą dynie przełożyć do wyparzonych słoiczków i szybko zakręcić zakrętki. Słoiki postawić do góry dnem do wystygnięcia a potem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu. Na dłuższy okres na przykład zimowy słoiki trzeba pasteryzować przez 15 minut.