Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli macie nadmiar dyni i nie wiecie co z nią zrobić to mam pomysł na jej wykorzystanie. Po prostu zamknijcie ją w słoiku i wykorzystajcie zimą do zupy. Można też dodać ja na przykład do sosów. Wszystko od Was zależy, może wyczarujecie coś nowego i smacznego z dodatkiem takiej oto dyni.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 147
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1840
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 493
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15693
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 147
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1840
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 493
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15693
Składniki
Dynię pokroić w kostkę i wrzucić do garnka. Wlać wodę i gotować do miękkości dyni. Potem posolić, wymieszać i zagotować. Gorącą dynie przełożyć do wyparzonych słoiczków i szybko zakręcić zakrętki. Słoiki postawić do góry dnem do wystygnięcia a potem przechowywać w chłodnym i przewiewnym miejscu. Na dłuższy okres na przykład zimowy słoiki trzeba pasteryzować przez 15 minut.