Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie niezbyt słodkie dżemy to polecam taki.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11402
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 57
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7717
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154991
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11402
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 57
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 7717
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154991
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1081
Składniki
Czereśnie umyłem, wypestkowałem. Zasypałem cukrem. Odstawiłem, aby puściły sok. Gotowałem na małym ogniu, mieszając czasami. Po ok. 2godzinach dodałem porzeczki. Gotowałem dalej, aż masa zgęstniała. Wtedy dodałem żelfix bez cukru. Odstawiłem. Następnego dnia ponownie zagotowałem, gorący dżem przełożyłem do wysterylizowanych słoików. Pasteryzowałem w piekarniku 90 stopni przez 20 min.