Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubicie niezbyt słodkie dżemy to polecam taki.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 803
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1656
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6184
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8968
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 803
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1656
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6184
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8968
Składniki
Czereśnie umyłem, wypestkowałem. Zasypałem cukrem. Odstawiłem, aby puściły sok. Gotowałem na małym ogniu, mieszając czasami. Po ok. 2godzinach dodałem porzeczki. Gotowałem dalej, aż masa zgęstniała. Wtedy dodałem żelfix bez cukru. Odstawiłem. Następnego dnia ponownie zagotowałem, gorący dżem przełożyłem do wysterylizowanych słoików. Pasteryzowałem w piekarniku 90 stopni przez 20 min.