Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak domowego dżemu truskawkowego nie może równać się z żadnym dżemem ze sklepu. W tym roku jednak postanowiłam nieco urozmaicić moje przetwory. Pyszny i smaczny dżem truskawkowy z nutą wanilii intryguje niezwykłym połączeniem słodkich truskawek i aromatu wanilii. Dżem truskawkowy z nutą wanilii nada twoim przetworom charakteru i wyrazistości.
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 161
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 230
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4221
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8734
Składniki
Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. Owoce kroimy na małe kawałki. Truskawki umieszczamy w dużym garnku o grubym dnie. Dodajemy dżemfix. Mieszamy owoce do momentu zagotowania. Cukier waniliowy i cukier mieszamy ze sobą. Dodajemy oba cukru do gotujących się owoców. Mieszamy, aż cukier się rozpuści i ponownie zaczną się gotować. Gdy truskawki ponownie się zagotują, zmniejszamy ogień i gotujemy około 2-3 minut. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy chwilę, aż zniknie piana. Dżem przelewamy do umytych, wyparzonych słoików. Odwracamy nakrętką do dołu(przez 5 minut). Następnie zostawiamy dżem do całkowitego wystudzenia.
Zapraszam na mojego bloga!